ต้องคำนึงถึงสิ่งเหล่านี้

lookmoo1981 profile image lookmoo1981

ต้องคำนึงถึงสิ่งเหล่านี้
DO

- ต้องมีที่นั่งให้แขก เพราะจานบุฟเฟ่ต์มีขนาดใหญ่ ถ้าจะให้แขกยืนถือจานคงไม่เหมาะ

- จัดวางโต๊ะให้ง่ายต่อการเดินไปตักบุฟเฟ่ต์ คำนึงถึงช่องว่างระหว่างเก้าอี้แต่ละตัว เพื่อให้ง่ายต่อการลุก-นั่ง รวมถึงทางที่จะเดินไปตักอาหารจะต้องสะดวกไม่ว่าจะนั่งอยู่มุมไหนของงาน

- วางผังที่นั่งแขกสำหรับงานขนาดใหญ่ ควรให้แขกที่สนิทกันนั่งใกล้กัน และจัดที่นั่งให้แขกที่มาเดี่ยวนั่งในกลุ่มที่พร้อมจะทำความรู้จักและพูดคุยกันได้ จะช่วยทำให้แขกไม่เบื่อและนั่งอยู่ในงานเลี้ยงได้นานขึ้น

DON’T

- เลือกอาหารตามใจคนสั่งอย่างเดียว บางครั้งสิ่งที่เราชอบก็ไม่ใช่สิ่งที่ทุกคนชอบ การเลือกอาหารที่ดีต้องดูที่ความชอบของแขก ว่าแขกที่มาเป็นใครชอบทานอาหารแนวไหน และเลือกประเภทอาหารที่หลายหลาย เพื่อให้ถูกใจแขกได้หลายๆกลุ่ม

- สั่งอาหารน้อยกว่าจำนวนแขก การสั่งอาหารน้อยกว่าจำนวนแขก นอกจากจะทำให้แขกไม่ได้ทานอาหารอย่างเต็มที่ จะมีผลต่อการบริการด้วย เพราะแขกที่เพิ่มขึ้น แต่ยังมีพนักงานบริการเท่าเดิม การบริการก็จะไม่ทั่วถึง จำไว้เสมอว่า “เหลือดีกว่าขาด” และยิ่งถ้าคุณเลือก เคเทอริ่งที่เชี่ยวชาญด้านการทำอาหาร รับรองว่างานนั้นแขกจะลุกไปตักอาหารกันไม่ต่ำกว่า 3 รอบแน่นอน

Special Tips

- ทำให้งานเลี้ยงของคุณน่าสนใจด้วยธีม ขอแค่คุณมีไอเดียเก๋ๆ ก็เนรมิตการจัดเลี้ยงแบบบุฟเฟ่ต์ให้เก๋และน่าสนใจได้ไม่แพ้การจัดเลี้ยงแบบค็อกเทล

  •  
  • เพิ่มซุ้มอาหารปรุงสดเพิ่มความสนุกให้กับงานเลี้ยง เผื่อแขกบางคนชอบรับประทานอาหารปรุงสด การเพิ่มซุ้มอาหารก็เป็นทางเลือกที่น่าสนใจ ลองเลือกประเภทซุ้มอาหารที่แตกต่างจากประเภทอาหารในบุฟเฟ่ต์ เช่น ถ้าคุณเลือกบุฟเฟต์อาหารไทย เลือกซุ้มพาสต้าให้เชฟปรุงพาสต้าสารพัดเส้นจากซอสที่แขกเลือกเองได้ หรือจะเป็นซุ้มของหวานเอาใจเด็กๆ และยังสร้างสีสันให้งานเลี้ยงดูสนุกขึ้นอีกด้วย
  •  ติดต่อจัดอาหาร


Organizing a buffet that impresses guests must take these into considerations.
DO
- Must have seats for guests because the buffet plates are large It wouldn't be appropriate for guests to stand holding a plate.
- Arrange the table so that it is easy to walk to scoop the buffet. Take into account the space between each chair. to make it easier to get up - sit Including the way to walk to pick up food must be convenient no matter which corner of the event you sit.
- Planning the seating plan for large events Close guests should be seated close to each other. and provide seating for solo guests to sit in groups ready to get to know and talk This will help your guests stay bored and stay longer at the party.
DON'T
- Choose food according to the person who ordered only Sometimes what we like isn't what everyone likes. Good food choices must look at the preferences of the guests. Who is the guest who likes to eat what kind of food? and choose a variety of food types in order to satisfy many groups of guests
- Order less food than the number of guests Ordering food for less than the number of guests In addition to preventing the guests from eating fully. will affect the service as well because of the increasing number of guests but still have the same service staff Service will not be thorough. Always remember that “left is better than lack” and the more you choose. Catering specializing in cooking Guarantee that at the event, the guests will get up to eat at least 3 times for sure.
Special Tips
- Make your party interesting with themes. As long as you have a cool idea It can create a buffet banquet as chic and interesting as a cocktail banquet.
- Added fresh food booths to add fun to the party. In case some guests like to eat fresh food. Adding a food booth is also an interesting option. Try to choose a different type of food stall from the type of food in the buffet, for example if you choose a Thai buffet. Choose a pasta booth for the chef to cook a variety of pasta from a sauce of your choice. Or will it be a dessert booth to please the children? And it also makes the party look more fun.

 ติดต่อจัดอาหาร

组织一个给客人留下深刻印象的自助餐必须考虑到这些。

- 必须有客人座位 因为自助餐盘很大 客人站着拿着盘子是不合适的。
- 布置桌子,以便走路去舀自助餐。考虑到每把椅子之间的空间。更容易起床 - 坐下 包括走路去取食物的方式,无论坐哪个角落都一定很方便。
- 大型活动的座位规划 亲密的客人应该坐在彼此靠近的地方。并为独行客人安排座位,让他们成群结队地坐下来准备了解和交谈。这将帮助您的客人保持无聊并在聚会上停留更长时间。

- 根据只订购的人选择食物 有时我们喜欢的并不是每个人都喜欢的。好的食物选择必须看客人的喜好。喜欢吃什么样的食物的客人是谁?并选择多种食物类型 为了满足多组客人
- 订购的食物少于客人数量 订购少于客人数量的食物 除了防止客人吃饱。也会影响服务 因为客人越来越多 但仍然有相同的服务人员 服务不会周到,永远记住“有的比没有的好”,选择的越多。专门从事烹饪的餐饮 保证在活动中,客人肯定会起床吃至少3次。
特别提示
- 通过主题让您的派对变得有趣。只要你有一个很酷的想法 可以打造像鸡尾酒宴一样别致有趣的自助宴会。
- 增加了新鲜食品摊位,为派对增添乐趣。以防有些客人喜欢吃新鲜的食物。添加食品摊位也是一个有趣的选择。尝试从自助餐的食物类型中选择不同类型的大排档,例如,如果您选择泰式自助餐。为厨师选择一个面食摊,用您选择的酱汁烹制各种面食。或者它会是一个让孩子们高兴的甜点摊位?而且这也让派对看起来更有趣。

 ติดต่อจัดอาหาร

 

ความคิดเห็น

ประกาศล่าสุดในบอร์ดเดียวกัน

2 เดือนที่ผ่านมา
2 เดือนที่ผ่านมา