ข้อดีข้อเสียของการใช้แสตนเลสสตีล มาทำเครื่องครัว
ข้อดีของการใช้สแตนเลสสตีล
ความต้านทานการกัดกร่อนสูง
ไม่มีปฏิกริยาต่อกรดและด่าง
ไม่กระเทาะหรือแตกหักเสียหายง่าย ทนทานต่อการนำมาใช้งาน
ข้อเสียของการใช้สแตนเลสสตีล
มีค่าการนำความร้อนต่ำ
ไม่เก็บกักความร้อนเอาไว้นาน
ราคาสูง
จึงมักจะใช้ทำเครื่องครัวโดยผสมกับทองแดง (Copper) หรืออะลูมิเนียม (Aluminum) ซึ่งเป็นโลหะที่มีค่าการนำความร้อนสูง เรียกได้ว่าเป็นการผสมผสานข้อดีของวัสดุต่างๆ เพื่อนำมาใช้ทำเครื่องครัวที่เหมาะสมกับผู้ที่รักการทำอาหาร ไม่ว่าจะเป็นกระทะ, กระทะกลม, กระทะแบน,หม้อซุป, หม้อซอส, ถาดอบ, ที่ขูดชีส, ที่ขูดผิวส้ม
Pros and cons of using stainless steel make kitchen utensils
The advantages of using stainless steel
high corrosion resistance
No reaction to acid and alkali
Not cracked or easily damaged. Resistant to use
Disadvantages of using stainless steel
have low thermal conductivity
Does not retain heat for a long time
high price
Therefore, it is often used to make cookware by mixing with copper (Copper) or aluminum (Aluminum), which is a metal with high thermal conductivity. It can be said that it combines the advantages of various materials. To be used to make kitchen utensils suitable for those who love to cook. Whether it's a pan, round pan, flat pan, soup pot, sauce pot, baking pan, cheese grater, orange peeler.
使用不锈钢的优缺点 做厨房用具
使用不锈钢的优点
高耐腐蚀性
不与酸、碱反应
不会破裂或容易损坏。耐使用
使用不锈钢的缺点
导热系数低
不能长时间保温
高价
因此,常与铜(Copper)或铝(Aluminum)这种导热系数高的金属混合制成炊具。可以说是综合了各种材料的优点。用来制作适合喜欢做饭的人的厨房用具。无论是平底锅、圆盘、平底锅、汤锅、酱汁锅、烤盘、奶酪刨丝器、橘子削皮器。